Menu

YANIK ÜLKE BAĞLARI ÖZELLİKLERİ

Toplam Bağ Alanı: 800 dönüm

• Yetiştirilen Üzüm Cinsleri: 

Bölgede yerli üzüm çeşitlerinden Boğazkere, Öküzgözü ve Narince; yabancı çeşitlerden ise Chardonnay, Viognier, Muscat, Gewürztraminer, Syrah, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvıgnon, Cabernet Franc, Petit Verdot ve Türkiye de sadece bu topraklarda yetişen Cataratto , Nerello Mascalese ile Nerello Cappuccio bulunmaktadır.

• Konum: 

Yanık Ülke bağları deniz seviyesinden 924 m yüksekliktedir. Bağlar genelde kuzey-güney ve doğu-batı doğrultuda düzenlenmiştir. Beyaz üzüm çeşitlerinde doğu-batı yönünde dikimler yapılarak istenilen serinlik, gelişim ve denge için en uygun konumlama yapılmıştır.

• Mikro iklim

Kula bölgesinde karasal iklim hâkimdir. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır.

• Toprak Yapısı: 

Divlit Yanardağ yamaçlarında volkanik karakterli, hafif ve orta alkali, tuzsuz, killi-tınlı, organik madde ve besin elementleri açısından zengin karakterdedir. Teruar olarak İtalya Etna Yanardağ bölgesi teruarı ile aynıdır. Su tutma kapasitesi ortadır. Böylelikle dengeli ve kaliteli ürün oluşmasına yardımcı olmaktadır.

• Budama ve Diğer Kültürel İşlemler: 

Terbiye sistemi tek kollu guyot budama sistemi uygulanmaktadır.

• Hektar Başına Düşen Verim: 

Asmalar arasındaki dikim aralığı 2,3x1,5m, 2x1m, 1,8x1m olarak değişmektedir.  Üzüm çeşitlerine göre belirlenen dikim aralıkları en üst kalite için uygulanmıştır. Yanık Ülke Bağlarında üzüm verimi üzüm çeşidine göre farklılık göstermekle birlikte ortalama 2000–4000 kg/ha üzüm verimi alınmaktadır.

• Hasat: 

Yanık Ülke Bağlarında hasat Ağustos sonu ile Kasım arasında yapılmaktadır. Hasat tarihi belirlenmesi bağdan alınan numunelerin sonuçları ve yapılan tadımlar sonucunda karar verilmektedir. Brix,asit,ph önemi kadar çekirdek gelişimi de önemli bir faktördür.